морални парализи

 1. лесно се заљубувате
  и лесно се одљубувате
  ко да е лесно да се сака
  и навистина лесно се соблекувате
  и на странците им ги запишувате
  сите ваши датуми
  ко да е лесно да се заборави
  и во лесната, скоро бестежинска
  состојба на латентна мизантропија
  ги лепите јазиците на туѓите постоења
 2. лесно почнувате
  ко да е лесно да се стави крај
  ко да е лесно да се биде чесен
  морализирате за граѓанските права
  и ко да е лесен вкусот на граѓанскиот морал
  ги лепите јазиците на туѓите постоења
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s